Workshop Wereldwerkfestival

Workshop Wereldwerkfestival

Alvast een tipje van de sluier.. Doopsgezind WereldWerkfestival zaterdag 27 januari 2024 in Dopersduin: Vrede kun je leren!?

Geef je nu op via: wereldwerkfestival@gmail.com

Workshop Tent of Nations

Wegkijken kan niet meer

Wat zich nu afspeelt in het niet zo Heilige Land sinds 7 oktober 2023 kan door geen enkel mens, door geen enkel rechtvaardig systeem worden goedgekeurd. Er zijn zoveel doden en gewonden, volwassenen en kinderen. Er is zoveel pijn en verdriet m.n. in Gaza en op de Westbank, verdoofd door geweld en uitzichtloosheid. En de vraag is waarom dit al meer dan 75 jaar durende conflict nog steeds niet is opgelost.

Wegkijken kan niet meer daarom wordt er kort aandacht besteed  aan het ontstaan, de ontwikkelingen en de mogelijke oplossingen van het conflict: einde van de oorlog, einde van de Bezetting. Er zijn twee volken, die vast besloten zijn in het land te blijven, dus  moeten ze samen leven met dezelfde rechten. Het kan niet anders

Deze workshop is voor iedereen, die wil weten hoe er binnen het Israëlisch-Palestijns conflict bronnen van hoop zijn. Er zijn meerdere bronnen van hoop en Tent of Nations is er één. De Tent of Nations is een educatieve boerderij met een vredesproject van de Palestijns-christelijke familie Nassar in Bethlehem. De familie zet zich in, samen met internationale vrijwilligers, op een geweldloze en creatieve manier onder het motto “Wij weigeren vijanden te zijn” door het organiseren van jongerenkampen, vrouwenwerkgroepen en het planten en onderhouden van olijfbomen- en  druiven-wijngaarden.

Yvonne van de Vijver

Lid Doopsgezinde Gemeente Leiden en lid WereldWerk taakgroep Midden Oosten