AKELO daycare centre

In Shirati is een aantal jaren geleden een kinderdagverblijf opgezet door een gepensioneerde bisschop, John Nyagwegwe, met hulp van dgWereldwerk.  Ongeveer 40 kinderen in de leeftijd van 0 tot 5 jaar krijgen daar een liefdevolle dagbesteding in de uren dat hun ouders of grootouders aan het werk zijn. Naast de bisschop die door de kinderen op handen wordt gedragen bestaat de staf nog uit een aantal medewerkers, waaronder een kokkin, een bewaker en enkele vrijwilligers.

De dag verloopt heel gestructureerd, er zijn allerlei activiteiten voor de verschillende leeftijdsgroepen.

Lunch wordt met de hele groep genoten waarin de kinderen leren delen en ook leren netjes te eten. Doel is de kinderen in elk geval een gezonde maaltijd voor te zetten, ’s morgens pap en voor ze naar huis gaan nog fruit. 

Afgelopen jaar is een nieuw klaslokaal gerealiseerd en een nieuw toiletgebouw voor de oudste groep kinderen. Er wordt intussen hard gewerkt aan de bouw van een gastenverblijf voor de vrijwilligers die regelmatig in Akelo verblijven. Er is in het afgelopen jaar ook een project voor speeltoestellen uitgevoerd, waardoor de kinderen veel meer mogelijkheden tot spelen buiten hebben gekregen.