KMT Shirati Community Centre Renovations

Alweer 10 jaar geleden is het Community Centre van de doopsgezinde diocese Shirati met ondersteuning van dgWereldwerk tot stand gekomen. Een Community Centre waar veel mensen vanuit het district Shirati bijeen kunnen komen, trainingen en vergaderingen kunnen bijwonen en mensen kunnen worden opgevangen. Ook de bezoekers van dgWW vinden er altijd een warm welkom en goed onderkomen.

In 2023 is een project gestart om het Community Centre te renoveren en om de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen. Er is een nieuwe directrice aangesteld die orde op zaken stelde. Netheid, hygiëne en klantvriendelijkheid werden benadrukt en de voorzieningen verbeterd. Het hele centrum is voorzien van een zonne-energie systeem om de continuïteit van de elektriciteitsvoorziening te verbeteren. Deze installatie is vanuit het van Zantenfonds van de Doopsgezinde Broederschap in Nederland bekostigd, het is een enorme aanwinst voor het centrum.

Verder is een project gestart om het sanitair bij de slaapkamertjes van het Community Centre op te knappen en te voorzien van goed werkende douches en toiletten. Ook dat is een goede aanwinst voor het centrum en daarmee nadert de renovatie nu zijn voltooiing en kan het centrum voortaan met een hogere standaard van dienstverlening haar bezoekers ontvangen. De eerste resultaten zijn bemoedigend, er komen meer mensen, meer bijeenkomsten en het centrum lijkt daarmee de weg van zelfvoorzienend te zijn ingeslagen. Een mooi resultaat.