KMT Serengeti Diocese, Day Care Centre

Ook met de Diocese in Mugumu, de Serengeti Diocese, heeft dgWW een goede relatie.  We bezoeken altijd de kerkdienst als het even kan en we worden altijd nauwgezet op de hoogte gehouden van de bouw van de nieuwe kerk van de Diocese. Het is een proces waar heel veel doopsgezinde gemeenten in Tanzania mee te maken hebben, ze groeien uit de bestaande kerken en overal worden nieuwe, grotere kerken gebouwd. Dit is een langdurig proces, elke keer als er weer wat geld is wordt er een stukje bijgebouwd, het hele traject kan wel meer dan 10 jaar duren.

In 2023 kwam er een aanvraag vanuit het Diocese om de opzet van een Day Care Centre te ondersteunen. Het plan is om een dagopvang annex pre-school op te zetten voor kinderen van 2 – 6 jaar in een van de bijgebouwen van het kerkelijk centrum in Mugumu. 

De noodzaak tot het opzetten van een dergelijke opvang is veelledig. Het gaat erom dat mensen die werken hun kinderen kunnen onderbrengen op een veilige en vertrouwde plek, en dat kinderen die geen goede opvang hebben ook een plek krijgen waar ze overdag veilig en vertrouwd kunnen verblijven. En het is ook belangrijk dat de kinderen op een positieve, creatieve manier worden opgevangen en dat ze in een gezonde omgeving terecht komen. Ook wordt het van belang gevonden dat de kinderen in een positieve, christelijke en vooral doopsgezinde setting worden opgevangen en gevormd.

Het fonds Dowilvo heeft zich bereid verklaard om dit project te ondersteunen en intussen zijn de voorbereidingen in volle gang om het gebouw geschikt te maken voor de opvang van de kinderen. Adequaat sanitair, kinder tafeltjes en stoeltjes en leermateriaal zijn intussen aangeschaft. Er zijn begeleiders gevonden en vanaf januari gaat het Day Care centre in bedrijf. Een mooi project dat hopelijk voor veel kinderen een goede omgeving gaat bieden om zich optimaal te ontwikkelen.